Blog, nieuws en actualiteiten

Lees hier meer over de ervaringen van studieadviseurs, wijzigingen in wet- en regelgeving, cursussen of de nieuwste boeken en interessante websites.

Natuurlijk, de juiste student op de juiste plek

Natuurlijk, de juiste student op de juiste plek

29 maart 2019 Tineke Hoeksma 1509 0

​Zaterdagmorgen 11 uur, de hal loopt vol met scholieren. Sommigen schuifelen schoorvoetend naar binnen, hebben veelal iemand bij zich, vaak hun ouders, soms arriveert het hele gezin inclusief de hond. Zij zijn klaar voor een dagje Enschede. En de scholier? Die mag de komende uren deelnemen aan de Biomedical Admission Test, afgekort de BMAT, een van de selectie instrumenten van Technische Geneeskunde. Net als 5 andere opleidingen in Nederland, maken wij gebruik van deze test en zijn wij op deze dag een officieel testcentrum van Cambridge Assessment.

Studievoortgangscontrole in de master

Studievoortgangscontrole in de master

9 maart 2019 Harald van den Meerendonk 1883 0

​“Heb jij nog nooit studievoortgangscontrole gedaan?”, vroeg een collega verbaasd aan mij tijdens een overleg. “Maar dat is de taak van de studieadviseur en staat ook beschreven in het UFO-profiel”. Maar een studievoortgangscontrole is toch niet nodig, dacht ik. Masterstudenten zijn zelf wel in staat om hun tweejarige master te plannen? En dan nog: in de master is er geen bindend studieadvies; studenten kunnen zelf bepalen hoelang ze over hun studie doen. Ik ga niet met mijn vinger wijzen dat ze snel hun studie moeten afronden opdat ik dan kan pronken met mooie slagingspercentages.