Blog, nieuws en actualiteiten

Lees hier meer over de ervaringen van studieadviseurs, wijzigingen in wet- en regelgeving, cursussen of de nieuwste boeken en interessante websites.

258 and counting: promotieonderzoek ‘Het leven als (jonge) student’? Help me mee!

258 and counting: promotieonderzoek ‘Het leven als (jonge) student’? Help me mee!

23 mei 2019 Yolande Schuur 7055 0

Als studieadviseur weet je als geen ander hoe complex en uitdagend het leven van een student kan zijn. En dat het de ene student makkelijker afgaat dan de andere. Aan de Radboud Universiteit onderzoek ik de mate waarin bachelorstudenten zich het leven als student hebben eigen gemaakt, en een aantal persoonlijk, sociale, en academische factoren die daarmee kunnen samenhangen. Mijn bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar mogelijke verschillen tussen jonge studenten die een klas hebben overgeslagen en studenten die geen klas hebben overgeslagen. Ook onderzoek ik hoe studieadviseurs aankijken tegen jonge, versnelde studenten op de universiteit. Tot nu toe vulden 258 studenten (waarvan 76 een klas hebben overgeslagen) en 59 studieadviseurs de vragenlijsten helemaal in.

Uitwisseling studieadviseurs Utrecht en Twente

Uitwisseling studieadviseurs Utrecht en Twente

7 mei 2019 Tineke Hoeksma 2311 1

​Meelopen met een collega van een andere universiteit en zo nieuwe ideeën opdoen en je collegiale netwerk uitbreiden. Vanuit deze gedachte gingen Cornelis ten Napel en Judith Roos-Krabbenbos van de Universiteit Twente (Marieke Hofman was verhinderd) op 5 februari op bezoek bij hun collega’s Corine den Hamer, Evelien Hazewinkel en Aukje Molenaar in Utrecht. Een maand later togen de 3 collega’s uit Utrecht naar Twente. Geesteswetenschappen op bezoek bij de meer technische studies, de stad op bezoek bij de campus.