Progressie in je werk

16 september 2021

Het boeken en benoemen van betekenisvolle progressie maakt je werk leuk en waardevol.

In 2010 ben ik begonnen als studieadviseur, en meer dan tien jaar later vind ik mijn werk nog steeds erg leuk! Dat komt natuurlijk door de vele aardige collega’s en alle mooie gesprekken met studenten. Bovenal komt dit doordat ik blijf leren en ontwikkelen in mijn werk.

De LVSA biedt interessante cursussen aan om beter te worden in je werk. Na de cursussen Keuzebegeleiding, Oplossingsgerichte Gesprekstechnieken, NLP en Groepsbegeleiding wilde ik graag nog verder. Van de LVSA-cursussen stimuleerde de cursus Oplossingsgerichte Gesprekstechnieken mij het meest om progressie te blijven boeken in mijn werk. Hier wilde ik wel meer van!

Op advies van de trainer ben ik gaan kijken bij Centrum Progressiegericht Werken, van Gwenda Schlundt Bodien en Coert Visser. Dit advies was een schot in de roos! Vanaf de eerste trainingsdag heb ik genoten van alles wat ik heb geleerd bij Centrum Progressiegericht Werken. Na de training Progressiegericht Coachen, volgden de trainingen Progressiegericht Werken met Groepen en Progressiegericht Trainen.

Progressiegericht Werken is een verzameling van technieken en interventies waarmee je gewenste progressie duidelijk voor je gaat zien, je ontdekt welke progressie je al hebt bereikt en welke effectieve stappen je kunt zetten richting de gewenste situatie. De technieken en interventies zijn gebaseerd op de wetenschappelijke theorieën, zoals over de groeimindset, de zelfdeterminatietheorie, deliberate practice en betekenisvolle progressie.

Deze progressiegerichte technieken hebben mij het gereedschap gegeven om gesprekken met studenten nuttiger en effectiever te maken, zodat studenten zoveel mogelijk hebben aan hun gesprekken met mij. Daarnaast geeft het mij dagelijks ideeën om progressie te blijven boeken in mijn werk. En daarmee kan ik bevestigen wat uit onderzoek is gebleken: het boeken en benoemen van betekenisvolle progressie maakt je werk leuk en waardevol.

Meer weten over progressiegericht werken?

Kijk op: www.progressiegerichtwerken.nl en www.progressiegerichtwerken.com

Of lees mee met de LVSA Book Club en lees het boek Progressiegesprekken van Gwenda Schlundt Bodien.

0 Reacties

Meepraten? Plaats een reactie!