Stress en uitstel

1 augustus 2018

​Katja Teunissen werkt als mindfulnesstrainer, studieadviseur en studietrainer bij de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica aan de Radboud Universiteit.

Zelfonderzoek, stressreductie en uitstelgedrag doorbreken zijn haar specialisaties; ook als ervaringsdeskundige. De komende maanden plaatsen we regelmatige een korte blog van haar. We starten met haar eerste blog over Stress en Uitstel.

Als studiebegeleider praat ik veel met studenten met stressklachten en uitstelgedrag. In samenwerking met het Radboudumc geef ik stressreductiecursussen. Ook heb ik een training ontwikkeld in uitstelgedrag doorbreken. Behalve een professional ben ik een uitstekende ervaringsdeskundige op deze gebieden. Zo schrijf ik nu deze column om het huiswerk te ontvluchten van de cursus Cambridge Engels die ik voor mijn werk volg. Het half uur hiervoor shazamde ik liedjes in de lobby van The Student Hotel Groningen waar ik momenteel ben.

Mijn gedachten proberen me regelmatig wijs te maken dat een uitmuntende ervaringsdeskundige geen goede professional kan zijn. Gelukkig geloof ik mijn gedachten meestal niet. Ik ken mijn doelgroep van binnen en buiten en ga er niet meer vanuit dat uitstelgedrag en stress geëlimineerd moeten worden. Het zijn volstrekt menselijke mechanismen. Dat erkennen en normaliseren in plaats van ontkennen en problematiseren is al de helft van het verlichten van hun lasten. 

0 Reacties

Meepraten? Plaats een reactie!