Vrijetijdsstress

3 december 2018

Katja Teunissen werkt als mindfulnesstrainer, studieadviseur en studietrainer bij de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica aan de Radboud Universiteit.

Zelfonderzoek, stressreductie en uitstelgedrag doorbreken zijn haar specialisaties; ook als ervaringsdeskundige. De komende maanden plaatsen we regelmatige een korte blog van haar. Dit is haar vijfde blog met als thema vrijetijdsstress.

Gespannen kijkt ze me aan: “Ik heb komend weekend eindelijk vrij, maar eerlijk gezegd weet ik me er geen raad mee. Ik ben zo gewend aan rennen en nuttig bezig zijn, dat ik geen idee heb wat ik dan kan doen.” Niets doen is ook geen optie: “Ik weet niet eens wat niets doen is en voel me daarbij schuldig als ik niets doe of iets onnuttigs.“

Ik hoor het regelmatig: mensen die snakken naar het weekend en zich vervolgens in het weekend afvragen: “En nu? Wat kan ik doen? Heb ik hier zo naar uitgekeken?”

Als kind hadden we geen enkele moeite met vrije tijd. We speelden uitbundig, of lagen op onze rug in het gras naar de wolken te kijken. Dat kind van vroeger met zijn of haar passies en interesses is niet helemaal verdwenen en kan ons gelukkig elke dag inspireren tot en herinneren aan schuldvrij spelen. 

0 Reacties

Meepraten? Plaats een reactie!