Mindset

Begeleiding en gespreksvoering, De psyche

Mirjam Pol, Drs.

,

Verzorgd door Mirjam PolVeel studenten ervaren het onderwijs als een doorlopende IQ test. Elke toets is een beoordeling van je wat je kunt of niet kunt en niet wat je hebt geleerd en nog te leren hebt. Voor velen is de druk daardoor enorm; “als ik een 3 haal voor en toets dan ben ik ook een 3!”. Dit is echter geen feit maar een beleving dat voortkomt uit een fixed mindset! De growth mindset staat hiertegenover waarbij centraal staat dat er niets fixed is. We kunnen altijd leren en verbeteren. Dit is een essentiële attitude in elke onderwijsorganisatie. In deze cursus worden beide mindsets uitgelegd en uitgewerkt, zodat je als studieadviseur de student kan helpen om zijn mindset aan te passen. Je komt alles te weten over de fixed opvattingen die studenten kunnen hebben over hun henzelf en hun leervermogen, maar ook wat goede opvattingen zijn zodat de student kan groeien. Deze cursus is een essentiële mindset voor elke studieadviseur.

Over de cursusleider(s)

Mirjam Pol is een studieadviseur bij de Medische faculteit van de VU met jarenlange ervaring. Ze heeft een viertal handige boekjes geschreven voor studenten; Nog Slimmer! Een handboek voor efficient en effectief studeren Succesvol leren. Tips en trucs voor volwassenen die een opleiding volgen Studeren zonder stress

Literatuur

Hieronder vind je een opsomming van relevante lectuur uit onze literatuurlijst. Heb je zelf een suggestie voor een interessant boek, tijdschrift of artikel over dit onderwerp? Laat het ons weten!


Geen literatuur beschikbaar