Ware kracht

16 oktober 2020 en 6 november 2020 (2 daagse cursus)

De psyche, Visie en organisatie

Joost Klabbers, Trainer en coach

€ 380 (€ 610 voor niet leden)

In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, Utrecht

Verzorgd door Joost Klabbers Deze cursus was in 2019 een uitprobeersel maar is uitstekend bevallen. In 2020 mogen jullie weer je ware kracht ontdekken! In onze werkzaamheden, zeker wanneer deze met andere mensen te maken hebben, zijn we geneigd om binnen onze comfort zone te blijven. Dit heeft praktische voordelen zoals efficiënt met je energie omgaan en een constante niveau van kwaliteit te leveren. Het kan echter ook nadelen hebben. Je blijft misschien tegen dezelfde problemen aanlopen of je raakt je creativiteit, flexibiliteit en enthousiasme een beetje kwijt. Herken je dit? Dan is deze cursus misschien iets voor jou. Je gaat namelijk op ontdekkingstocht naar je ware kracht! Je wordt uitgedaagd vooroordelen los te laten en met een frisse en creatieve blik naar jezelf te kijken binnen je werk. Ga de uitdaging aan! Misschien verras je jezelf!

Over de cursusleider(s)

Joost Klabbers is trainer en coach. In 1981 studeerde hij af als civiel ingenieur. In 1991 behaalde hij het diploma theaterdocent aan de Amsterdamse Theaterschool. Aanvankelijk was hij vooral actief als regisseur en als trainingsacteur. Later schoolde hij zich als trainer en coach. Sinds 2001 verzorgt hij trainingen op het gebied van communicatie, leiderschap en persoonlijke groei. Zijn visie: “Waarnemen - werkelijk voor wáár aannemen - wat er gebeurt in het contact met anderen creëert vaak al precies de goede beweging om het welzijn én de communicatie te verbeteren. In dat waarnemen is de oordeelloosheid essentieel. Daar raken spelen, communicatietraining en bewustzijnswerk elkaar: buiten het oordeel kun je spelen, leren en jezelf zijn. ” Nieuwsgierig zijn” is het centrale werkwoord in zijn aanpak.

Schrijf je nu in

Cursusinformatie

Deze tweedaagse training is een interactieve training, gericht op persoonlijke groei van studieadviseurs. De centrale vraag in de training is: Wat blijkt jouw verborgen kracht als studieadviseur en hoe kun je die nog meer voor je laten werken? Een uitnodiging om met een open mind je adviseurschap te verfrissen.

De core business van de studieadviseur is het gesprek met de student. Als ervaren studieadviseur heb je een beeld van je kwaliteiten en je beperkingen.Je hebt inmiddels ook een beeld van de studenten; de gemiddelde, de echt leuke én de echt lastige. En je kent de omgeving waarbinnen je je werk doet.

Maar…

Hoe ruim geniet je van je kwaliteiten? En hoe makkelijk erken je je beperkingen? Met andere woorden: Hoe goed ken je je eigen ‘instrument’?En … hoe goed zorg je daar voor?

Doelgroep

Studieadviseurs en studentenbegeleiders met enige ervaring en lef!

Doelstelling

Deze workshop richt zich op de bekrachtiging van de kwaliteiten, daarmee devitaliteit van de ervaren studieadviseur. Door de ervarings-gerichte workshop krijgen de deelnemer een directe boost voor de uitoefening van hun vak. Minder frustratie en meer plezier.

Inhoud

De tweedaagse training geeft je een opgefrist beeld van de kwaliteiten én beperkingen die je ‘op het lijf geschreven zijn’.Met andere woorden: we zetten jouw persoonlijkheid, als instrument, in t zonnetje.

We beginnen met het expliciet maken van je (soms onbewuste) kwaliteiten. Doel daarvan is tweeledig:

* een zo ‘toegeëigende’ kwaliteit geeft ontspanning en jij wordt nog effectiever.

* de uitwisseling over deze kwaliteiten inspireert je collega’s, opent nieuwe mogelijkheden.

Vervolgens gaan we inzoomen op het erkennen van je beperkingen. Door het ongemak dat daar kan ontstaan helemaal te onderzoeken én te waarderen kunnen er prachtige blinde vlekken aan het licht komen en kunnen ideaalbeelden gaan samenvallen met de werkelijkheid. Ook dat geeft ontspanning en een frisse blik op jezelf

The proof of the pudding is in the eating: we sluiten af met een integratieoefening. Je gaat,vanuit deze ‘opgefriste versie van jou’ een lastige situatie in. Wat blijk je, op een ontspannen manier en vanuit jezelf, nu anders te doen? We creëren een speelveld waarbinnen je nieuwe ervaringen opdoet en je ontdekkingen verankert in concreet gedrag.

Resultaat

De deelnemer krijgt de gelegenheid om een ‘vrije versie’ van zichzelf te maken, buiten de aannames, dwars tegen overtuigingen en gewoontes in en los van wat de innerlijke criticus ervan vindt. Misschien creëer je wel een theatraal beeld als anker.

Wat als je nu eens vanuit deze kracht (als Moeder Theresa, Goliat of als Eucalipta de heks)

een gesprek met je lastige student, collega of leidinggevende aangaat … ?

“Een avontuurlijke en speelse ontdekkingstocht door de krochten van jouw persoonlijk adviseurschap waarbij we ons laten verrassen door onvermoede ruimtes en onverwachte krachten… “

Werkwijze

De werkvormen in deze training zijn direct, fysiek en daardoor gelijktijdig confronterend en luchtig.

We gaan spelenderwijs je terechte en onterechte zelfbeelden expliciet maken. Hoe ziet jouw ideale zelf eruit, als we dat beeld eens 3D, als bij Madame Tussauds, in de ruimte zetten? Wat zeg je al nog vóór dat je je mond hebt open gedaan, hoe kom je over het voetlicht als je gespannen bent, welke kwaliteiten zien je collega’s in jou?

Door de actieve werkvormen ga je voorbij aan wat je al weet over jezelf en onthul je wat verborgen was.

1e stap: Waar ben jij, zonder dat je het zelf in de gaten hebt een autoriteit in? Je wordt je bewust van eerder onbewuste kwaliteiten en die gaan we vieren en bekrachtigen.

2e stap: Wat gebeurt er in je hoofd én in je lijf in een lastige situatie? Je wordt je bewust van je reactiviteit en vindt een manier om daarin te ontspannen. Je ziet welke spanning en welke overtuiging je kunt loslaten, zodat er ruimte komt voor plezier en energie.

Literatuur

Hieronder vind je een opsomming van relevante lectuur uit onze literatuurlijst. Heb je zelf een suggestie voor een interessant boek, tijdschrift of artikel over dit onderwerp? Laat het ons weten!


Geen literatuur beschikbaar

Start inschrijving:
24 juni 2020

Einde inschrijving:
2 september 2020

Annulering mogelijk tot:
2 september 2020

16 oktober 2020 en 6 november 2020 (2 daagse cursus)

€ 380 (€ 610 voor niet leden)

Schrijf je nu in