Help de student de batterij opladen

13 juni 2019

Begeleiding en gespreksvoering

Pien Wijn, Jurist en GZ-psycholoog

In de Driehoek, Willemsplantsoen 1C, Utrecht

Over de cursusleider(s)

Pien is jurist en GZ-psycholoog. Naast haar privé-praktijk werkte zij de afgelopen 23 jaar als studentenpsycholoog aan de UvA.

Studenten kampen met emotionele problemen, die steeds vaker gelabeld worden als psychische ziekten. Is dat terecht? Waar komen die storende emoties eigenlijk vandaan? 

In deze workshop worden de meest recente inzichten gepresenteerd over ons (zoogdierlijke) emotionele systeem. Uitgelegd wordt waarom we zo vaak in de stress schieten en ons angstig, schuldig of somber kunnen voelen terwijl er ogenschijnlijk niks aan de hand is.
In het tweede deel van de workshop wordt u een praktische aanpak aangereikt om studenten weer op de rails te krijgen door samen met hen een logische aanpak te kiezen, die vooral gericht is op het kalmeren van hun emotionele systeem.

Over Pien Wijn

Pien is jurist en GZ-psycholoog. Naast haar privé-praktijk werkte zij de afgelopen 23 jaar als studentenpsycholoog aan de UvA. 

Studiedag 2019

Deze workshop maakt deel uit van de Studiedag 2019

Literatuur

Hieronder vind je een opsomming van relevante lectuur uit onze literatuurlijst. Heb je zelf een suggestie voor een interessant boek, tijdschrift of artikel over dit onderwerp? Laat het ons weten!


Geen literatuur beschikbaar