Signaleren en bespreekbaar maken van (problematisch) middelengebruik

13 juni 2019

Begeleiding en gespreksvoering

Evelien Mettivier Meijer, Preventiewerker Jellinek

In de Driehoek, Willemsplantsoen 1C, Utrecht

Over de cursusleider(s)

Evelien is werkzaam bij de afdeling preventie van Jellinek. Zij heeft een achtergrond in criminologie en houdt zich bij Jellinek preventie bezig met trends en ontwikkelingen in middelengebruik en allerlei aspecten die daarbij komen kijken. Zo geeft ze trainingen aan personeel in horeca en zorginstellingen, coördineert ze vrijwilligers die voorlichting geven in het uitgaansleven en begeleid ze jongeren die willen minderen in hun gebruik met het preventieve traject 'Moti-4'.

Dagelijks blowen kan de studievoortgang beïnvloeden. Maar hoe zit het met studenten die een paar keer per jaar XTC gebruiken? Of studenten die ieder weekend drinken, maar probleemloos hun vakken halen? Hoe ga je hier als studieadviseur het gesprek over aan?

Tijdens deze interactieve workshop ga je aan de slag met bovenstaande thema's. Je leert om openheid te creëren en de fasen van gebruik te onderscheiden. Tot slot wordt er een overzicht gegeven van de mogelijkheden voor studenten die iets willen veranderen aan hun gebruik.


Over Evelien Mettivier Meijer

Evelien is werkzaam bij de afdeling preventie van Jellinek. Zij heeft een achtergrond in criminologie en houdt zich bij Jellinek preventie bezig met trends en ontwikkelingen in middelengebruik en allerlei aspecten die daarbij komen kijken. 

Zo geeft ze trainingen aan personeel in horeca en zorginstellingen, coördineert ze vrijwilligers die voorlichting geven in het uitgaansleven en begeleid ze jongeren die willen minderen in hun gebruik met het preventieve traject 'Moti-4'.

Studiedag 2019

Deze workshop maakt deel uit van de Studiedag 2019

Literatuur

Hieronder vind je een opsomming van relevante lectuur uit onze literatuurlijst. Heb je zelf een suggestie voor een interessant boek, tijdschrift of artikel over dit onderwerp? Laat het ons weten!


Geen literatuur beschikbaar