Heftige emoties? Ja graag.

18 augustus 2015

Thema's zijn: weerstand, contact maken op gevoelsniveau, slecht nieuws gesprekken, functioneel omgaan met diverse heftige emoties en lastig gedrag.

Cursus 'Heftige emoties en lastig gedrag tijdens je studentgesprek. Hoe ga je ermee om?'

Eindelijk een cursus waar eens goed stil wordt gestaan bij de onderliggende emoties bij student en bij mezelf als studieadviseur die meespelen in een gesprek. Niet alleen focus op wat er gezegd wordt, maar ook de ‘laag eronder’. Want die ‘laag’ is wat ik in een gesprek met een student aanvoel maar waarbij ik het soms lastig vind om hier de juiste aandacht aan te geven. En dan ook nog eens binnen de korte gesprekstijd die ik heb. Dat is wat ik hoopte te vinden bij deze cursus Heftige emoties & lastig gedrag die ik volgde bij Noël Battal & Natasja Looman in november 2014.

En dat is ook precies wat ik bij deze cursus heb gevonden. Naast het oefenen met leerzame modellen en rollenspellen met de mede-cursisten, heeft de cursus mijn verwachting ver overtroffen doordat Noël ook als trainingsacteur een rol vervulde. Wat vond ik het spannend om voor de groep te oefenen met Noël als acteur. Maar zodra ik in het ‘spel’ zat, wist ik meteen dat deze manier van oefenen ècht binnenkwam. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat ik daar ter plekke leerde om op een bepaalde manier te reageren in een emotionele situatie. Gelukkig mocht ik zelf aangeven bij Noël hoe ‘intensief’ de emoties nagespeeld moesten worden, wat het voor mij realistisch hield.

Natasja en Noël zijn zeer kundig in het overbrengen van een model, met voldoende theorie en het toepasselijk maken voor de praktijk. Ontzettend nuttig om veel te oefenen met praktijkcasussen en de acteur om de modellen eigen te maken. En dat in een veilige en respectvolle sfeer. Zeer aan te bevelen!

Reacties

Meepraten? Plaats een reactie!