LVSA-UKAT symposium: Celebrating the practices of tutors and advisors

7 december 2020

Ruim anderhalf jaar na het bezoek van het LVSA-bestuur aan onze Engelse zustervereniging UKAT in Plymouth hebben we er een vervolg aan kunnen geven, en wel in de vorm van de eerste internationale online LVSA-UKAT conferentie op 3 december: Celebrating the practices of tutors and advisors in times of pandemic and beyond". Best wel spannend, zo’n conferentie organiseren in deze drukke tijden!

Maar wat was het leuk en inspirerend! Hoewel de titel anders zou vermoeden, hebben we vooral gesproken over wat ons vak zo leuk maakt en hebben we succesverhalen uitgewisseld. Corona kwam daarbij nauwelijks aan bod…wel dat het goed is te blijven focussen op onze kerntaken. Persoonlijke aandacht voor de student is zo belangrijk! We moeten vooral bij de beleidsmakers hiervoor aandacht blijven vragen. Het delen van ervaringen met (internationale) collega-studieadviseurs is voor ons studieadviseurs heel waardevol om de waan van alledag even te ontvluchten en te reflecteren op onze rol.

Voor herhaling vatbaar? Jazeker, we hebben veel positieve reacties gekregen. Voor mijzelf: hier krijg ik positieve energie van, en wat was het persoonlijke contact leuk in de break-out rooms!

We denken aan een meer thematische aanpak voor een volgende editie. We hebben al veel suggesties ontvangen, maar suggesties zijn altijd van harte welkom bij de werkgroep Internationaal.

Mirthe Haas

Reacties

Meepraten? Plaats een reactie!