Nog slimmer

8 juni 2021

Succesvol studeren aan de universiteit: daar helpen wij studenten elke dag bij. Mirjam Pol, studentendecaan en oud-studieadviseur, heeft haar tips voor succesvol studeren opgeschreven in het compacte boekje Nog slimmer! Dit boekje heeft nu een update gekregen, met leuke tekeningetjes van Maaike Hartjes.

Er komen heel veel onderwerpen aan bod, zoals leren studeren, mindset, timemanagement en motivatie. Het boekje is geschreven voor studenten, en is voor studieadviseurs ook heel erg handig. Het is namelijk een nuttige bron van tips die je kunt gebruiken in begeleidingsgesprekken met studenten.

Doordat er zoveel tips staan in dit relatief kleine boekje, zijn sommige tips wat kort door de bocht. Bijvoorbeeld als het gaat om afleiding, daar staat: Leer 'nee' zeggen. Maar hoe doe je dat dan? Ik hoop dat studenten die dit boek gebruiken hiermee naar de studieadviseur stappen om samen de tip uit te werken en hierbij concrete stapjes te bedenken.

Mijn conclusie: een aanrader! Enerzijds om als studieadviseur je kennis over succesvol studeren te vergroten. Anderzijds om aan te raden aan je studenten, met de mogelijkheid om in gesprek aan de slag te gaan met door de student gekozen tips.

Het boekje is hier te koop:

Nederlands: https://www.vuuniversitypress.com/product/nog-slimmer-3/
Engels: https://www.vuuniversitypress.com/product/get-smarter-2/


0 Reacties

Meepraten? Plaats een reactie!