Tijdswinst!

22 april 2016

Hoe je door groepsbegeleiding tijdswinst kunt krijgen.

Omdat het werken met groepen bij me begon te kriebelen, en ik wilde ontdekken of ik met groepsbegeleiding tijdswinst zou kunnen boeken, heb ik vorig jaar de cursus 'Het opzetten van cursussen, workshops en groepsbegeleiding' gevolgd.
Hoewel ik een opleiding tot docent heb afgerond, en op de hoogte zou moeten zijn van de technieken, heb ik daar jaren niets mee gedaan en was wat opfrissing niet verkeerd. Ik heb veel meer gekregen dan dat.
André (de cursusleider) heeft ons kennis laten maken met verschillende werkvormen en hoe die ingezet kunnen worden. Tijdens de cursus wisselde hij zelf ook regelmatig van werkvorm zodat we zelf konden ervaren wat werkte, en wat niet.

Onlangs heb ik mijn eerste workshop gegeven, gericht op het zelf samenstellen van een vakkenpakket in de keuzeruimte. Studenten waren erg enthousiast, vonden dit een mooie aanvulling op de standaard minorvoorlichting die ik al langere tijd geef.
Bovendien heeft dit me de gehoopte tijdswinst opgeleverd: in 2 uur heb ik 8 studenten kunnen begeleiden richting een vakkenpakket, waar ik anders voor hetzelfde aantal studenten 3 tot 4 uur kwijt zou zijn. Bij grotere groep deelnemers zal de winst waarschijnlijk nog groter zijn.

Ik kan deze cursus zeker aanbevelen aan collega's die manieren zoeken om meer studenten in 1 keer willen bereiken

Reacties

Meepraten? Plaats een reactie!