Uitwisseling studieadviseurs Utrecht en Twente

7 mei 2019

​Meelopen met een collega van een andere universiteit en zo nieuwe ideeën opdoen en je collegiale netwerk uitbreiden. Vanuit deze gedachte gingen Cornelis ten Napel en Judith Roos-Krabbenbos van de Universiteit Twente (Marieke Hofman was verhinderd) op 5 februari op bezoek bij hun collega’s Corine den Hamer, Evelien Hazewinkel en Aukje Molenaar in Utrecht. Een maand later togen de 3 collega’s uit Utrecht naar Twente. Geesteswetenschappen op bezoek bij de meer technische studies, de stad op bezoek bij de campus.

“Oh wat mooi groen en lekker veel ruimte. Ik hoorde zelfs een specht toen we hier naartoe liepen!”, riepen de collega’s uit Utrecht. “Zo gezellig in de stad tussen al die mooie straatjes en oude gebouwen. En lekker midden in het leven”, zeiden de collega’s uit Twente. 

Ja, er zijn verschillen, maar wat telkens weer opvalt is dat studieadviseurs benieuwd zijn naar elkaars wijze van werken, naar de studentenissues die ze tegenkomen, naar de manier waarop de begeleiding is ingericht en naar de hobbels, de uitdagingen en de BKS, de Beroeps, of zoals ze het in Utrecht nu nog noemen Basis kwalificatie voor studieadviseurs.

Bij elkaars gesprekken zitten blijft boeiend, leerzaam en levert altijd stof tot napraten, veel napraten, want praten kunnen we. Tot in de trein op weg naar huis, wat nog een mooi onverwacht neveneffect heeft: je krijgt meer zicht op het werk van je eigen collega’s. Het is daarom een absolute aanrader om een uitwisseling niet in je eentje maar met één of meer collega’s te doen.

1 Reacties

Saskia Blijlevens

3 jun 2019, 11:05

Goed initiatief! We gaan op 13 juni 2019 op de LVSA studiedag hier vervolg aan geven. Je kunt je weer opgeven voor uitwisseling!

Meepraten? Plaats een reactie!