Cursussen, studiedagen en conferenties

Het aanbieden van een cursusprogramma, het organiseren van studiedagen en conferenties is bedoeld om studieadviseurs in de gelegenheid te stellen zich verder te professionaliseren.
Het cursusaanbod bestaat uit twee- of driedaagse cursussen of online masterclasses over een specifiek onderwerp dat inhoudelijk wordt uitgediept. Tijdens de studiedagen en conferenties kunnen studieadviseurs tijdens lezingen en workshops kennis maken met (voor hen) nieuwe onderwerpen en technieken.

Cursusaanbod

De twee- of driedaagse cursussen betreffen een specifiek onderwerp uit een van onze centrale aandachtsgebieden: de student, de studie of de omgeving.

Lees meer

Studiedagen

Onze studiedagen zijn toegankelijk voor leden en niet-leden en bieden ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, kennis en het aanhalen of uitbreiden van je netwerk.

Lees meer

Conferenties

Tweejaarlijks stimuleren en ondersteunen we je ontwikkeling tijdens de conferentie. Het belangrijkste doel is kennisdeling, training, reflectie en netwerken.

Lees meer

Eigen idee indienen

Studieadviseurs kunnen een eigen idee indienen voor cursussen, studiedagen of conferenties. We sluiten zo aan op de wensen van onze leden.

Lees meer

Externe activiteiten

Deze studiedagen, conferenties, lezingen en masterclasses zijn interessant voor studieadviseurs maar worden niet door de LVSA georganiseerd of beoordeeld.

Lees meer

Workshops

Als studieadviseur zelf een workshop geven is ook mogelijk. Hier vind je een overzicht van workshops gegeven door collega-studieadviseurs.

Lees meer