Conferenties

De LVSA stimuleert en ondersteunt de professionele ontwikkeling van studieadviseurs ook door het organiseren van een tweejaarlijkse conferentie die in het voorjaar plaatsvindt. Tijdens deze conferentie ontmoeten leden en niet-leden elkaar met als belangrijk doel kennisdeling, training, reflectie en netwerken. De LVSA wil studieadviseurs tijdens de conferentie nadrukkelijk de ruimte bieden om de eigen kennis en ervaring te delen met collega's, bijvoorbeeld door het geven van workshops, het presenteren van een poster over eigen onderzoek of project, of door het initiëren van een groepsdiscussie.

Update 1 maart 2021

De conferentie LVSA2021 Sterk Studieadvies, die in verband met corona moest worden uitgesteld, zal nu plaats vinden van maandag 29 maart t/m donderdag 1 april 2021. Helaas vanwege Covid-19 zal een gewone conferentie op locatie niet mogelijk zou zijn en daarom is besloten de conferentie dit jaar online te organiseren.

Van 29 maart t/m 1 april bieden we vier dagen vol presentaties en workshops, intervisie, improvisatietheater, postersessies en veel mogelijkheden voor sociale interactie. Vier dagen, en niet drie, om wat meer lucht en licht tussen de online sessies te creëren. Gedurende de hele conferentie is de Advising Hub, onze virtuele ontmoetingsruimte, open en het leuke is dat je daar ook Britse collega’s tegen kunt komen. De conferentie van UKAT, de Britse organisatie voor advising and personal tutoring vindt namelijk tegelijkertijd plaats met die van ons.

Elk nadeel …..
Nu we niet gebonden zijn aan fysieke ruimte kunnen meer mensen deelnemen aan sessies en aan de conferentie als geheel. Binnenkort opent de inschrijving via de website. Houd de website dus in de gaten – daarnaast sturen we nog een reminder.
Voor LVSA-leden is de deelname aanmerkelijk goedkoper, namelijk €80, voor niet-leden is het €120.
Dit jaar geen thee, koffie, lunch, en borrelhapjes, maar wel volop gelegenheid voor leren, vertellen en bijpraten.

Hieronder vind je een overzicht van het programma. Wijzigingen kunnen nog nodig zijn, maar dit geeft hopelijk alvast een goede en inspirerende eerste indruk:

Deelname aan de reguliere presentaties en workshops vergt na inschrijving geen nadere vooraanmelding, maar de speciale sessies met improvisatietheater, intervisie en team-building wel, omdat voor die sessies een beperkte capaciteit geldt. We hanteren daarbij de regel dat wie het eerst komt, het eerst maalt. Meer informatie daarover volgt ook binnenkort!

De inschrijving voor de Conferentie LVSA 2021 Sterk Studieadvies is vanaf 22 maart 2021 17:00u gesloten.

Voor meer informatie, zie de conferentiewebsite

Vragen of een eigen idee voor een conferentie?

De organisatie en coördinatie van de conferentie is in handen van de werkgroep Conferentie van de LVSA. Voor vragen, of het doorgeven van eigen ideeën of wensen, kun je contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier:

Eigen idee indienen