Cursusaanbod

Update 20 mei 2020

Op donderdag 23 april organiseerde de LVSA haar eerste webinar met als thema 'Studentbegeleiding ten tijde van Corona' door André Baars. Via onderstaande link is het webinar terug te zien. Duur: ongeveer 80 minuten (vanaf 4:10 min)

Studentbegeleiding ten tijde van Corona (via Zoom)

Je kan hier de slides nog eens rustig bekijken


Hieronder vind je een overzicht van de cursussen. Het cursusprogramma voor 2020 is met maar liefst 12 cursussen het meer ambitieuze aanbod ooit. Alle cursussen kunnen ook in company gevolgd worden. Voor vragen met betrekking tot de in company cursussen kun je contact opnemen met André Baars.

Voorjaar 2020 (data reeds bekend)
Het voorjaarsprogramma trappen we af met 'Stressmanagement'. Dat het thema aansluit bij deze tijd en de behoefte van studieadviseurs blijkt ook uit het enthousiasme waarmee de voorbije jaren ingeschreven en deelgenomen is. Deze cursus zit standaard vrij snel vol. Maar niet getreurd! We bieden hem dit jaar twee keer aan. De klassiekers 'Oplossingsgerichte gesprekstechnieken' en 'Adviesvaardigheden' kunnen ook in 2020 niet ontbreken, net als 'Opzetten van groepsbegeleiding'. De test met 'Provocatief coachen' was in 2019 succesvol, dus bieden we de cursus ook nu weer aan. Helemaal nieuw ons aanbod is 'De Turbo Tweedaagse', een stoomcursus studieadviseurschap voor beginnende studieadviseurs.

Najaar 2020 (data volgen in mei 2020)
Ook in het najaarsprogramma komen weer enkele klassiekers voorbij zoals 'Succesvol Studeren' en 'Inleiding in de Rationele emotieve training (RET)', net als 'Stressmanagement'. Het succes van de nieuwe cursus 'Ware kracht' in 2019 heeft ervoor gezorgd dat we die ook in 2020 weer aanbieden. Ook bieden we 'Mindset' weer aan. En voor de studieadviseur die ook invloed wil uitoefenen op onderwijs- en begeleidingsbeleid is er opnieuw 'Begeleiden van veranderingsprocessen'.

Heb je zelf kennis en ervaring die je wilt delen met collega's in de vorm van een workshop of training? Neem dan contact op via het contactformulier op de website.

Ware kracht

16 oktober 2020 Utrecht De psyche

Deze tweedaagse training is een interactieve training, gericht op persoonlijke groei van studieadviseurs. De centrale vraag in de training is: Wat blijkt jouw verborgen kracht als studieadviseur en hoe kun je die nog meer voor je laten werken? Een uitnodiging om met een open mind je adviseurschap te verfrissen.

Meer informatie en inschrijven

Begeleiding in veranderingsprocessen

29 oktober 2020 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Je kunt als studieadviseur een cruciale schakel vormen tussen student en opleiding. In deze cursus voor de ervaren studieadviseur leer je hoe je met jouw inzichten en vaardigheden een professionele bijdrage kunt leveren aan de continue verbetering van de kwaliteit van de opleiding.

Meer informatie en inschrijven

Succesvol studeren

13 november 2020 Utrecht De studie

Je wordt veelal als eerste geconfronteerd met de problemen van studenten. Vaak schuifelen ze binnen met neergebogen hoofd. Ze komen niet verder dan “Het gaat gewoon niet”. De student weet zelf niet wat daaraan ten grondslag ligt, laat staan wat hij/zij er aan moet doen. Het is dan jouw moeilijke taak om er achter te komen waarin de student tekort schiet en te bepalen wat gedaan moet worden.

Meer informatie en inschrijven

Mindset – Het maakt uit wat je denkt

25 november 2020 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Tijdens deze tweedaagse cursus wordt uitgebreid ingegaan op de definitie en werking van mindsets en de mogelijke toepassingen binnen de eigen organisatie.

Meer informatie en inschrijven