Cursusaanbod

Webinars

Webinar Online contact krijgen én houden met studenten
Op dinsdag 23 juni organiseerde de LVSA haar tweede webinar met als thema 'Online contact krijgen en houden met studenten', verzorgd door André Baars vanaf. Via onderstaande link is het webinar terug te zien. Duur: ongeveer 40 minuten (vanaf 1:12:00)

Online contact krijgen én houden met studenten (via Zoom)
Je kan hier de slides nog eens rustig bekijken.

Webinar Studentbegeleiding ten tijde van Corona
Op donderdag 23 april organiseerde de LVSA haar eerste webinar met als thema 'Studentbegeleiding ten tijde van Corona' verzorgd door André Baars. Via onderstaande link is het webinar terug te zien. Duur: ongeveer 80 minuten (vanaf 4:10 min)

Studentbegeleiding ten tijde van Corona (via Zoom)
Je kan hier de slides nog eens rustig bekijken

Cursusprogramma Najaar 2020

De coronacrisis heeft het programma voor het voorjaar behoorlijk in de war geschopt: vijf van de zes cursussen moesten geannuleerd worden. We gaan er voorlopig vanuit dat in het nieuwe studiejaar 2020-2021 de cursussen weer plaats mogen vinden. Hierbij hebben we onszelf het ambitieuze doel gesteld om zowel de geannuleerde cursussen opnieuw te programmeren als nieuwe cursussen aan te bieden. Dat wordt druk bij In de Driehoek met negen cursussen op stapel!

De cursussen Adviesvaardigheden, Oplossingsgerichte gesprekstechnieken, Groepsbegeleiding, Provocatief coachen en Turbo Tweedaagse zijn voorzien van nieuwe data. De oorspronkelijke deelnemers krijgen natuurlijk voorrang en blijven op de lijst staan tenzij ze zelf aangeven niet meer mee te willen doen. Desalniettemin is een aantal plekken vrijgekomen dus wanneer je interesse hebt in één van deze cursussen, stuur dan een e-mail naar cursussen@lvsa.nl. Er kunnen maximaal 3 mensen op de wachtlijst gezet worden.

De volgende cursussen zijn nieuw aanbod voor dit semester en kun je met het inschrijfformulier een plek aanvragen:

Heb je zelf kennis en ervaring die je wilt delen met collega's in de vorm van een workshop of training? Neem dan contact op via het contactformulier op de website.

Ware kracht

16 oktober 2020 Utrecht De psyche

Verzorgd door Joost Klabbers

Deze cursus was in 2019 een uitprobeersel maar is uitstekend bevallen. In 2020 mogen jullie weer je ware kracht ontdekken!

In onze werkzaamheden, zeker wanneer deze met andere mensen te maken hebben, zijn we geneigd om binnen onze comfort zone te blijven. Dit heeft praktische voordelen zoals efficiënt met je energie omgaan en een constante niveau van kwaliteit te leveren. Het kan echter ook nadelen hebben. Je blijft misschien tegen dezelfde problemen aanlopen of je raakt je creativiteit, flexibiliteit en enthousiasme een beetje kwijt. Herken je dit? Dan is deze cursus misschien iets voor jou. Je gaat namelijk op ontdekkingstocht naar je ware kracht! Je wordt uitgedaagd vooroordelen los te laten en met een frisse en creatieve blik naar jezelf te kijken binnen je werk. Ga de uitdaging aan! Misschien verras je jezelf!

Meer informatie en inschrijven

Begeleiding van veranderingsprocessen

29 oktober 2020 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Verzorgd door Jan van den Broek

Deze cursus wordt ook Adviesvaardigheden 2.0. genoemd en richt zich op het inzetten van je kennis en ervaring als studieadviseur om invloed uit te oefenen op het onderwijs- en begeleidingsbeleid van je opleiding. Het gaat dus over adviesvaardigheden naar de organisatie toe in plaats van naar de student.

Deze cursus is voor studieadviseurs die al ervaren zijn en deze ervaring nu willen inzetten om de opleiding te verbeteren. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een waardevolle cursus in ons aanbod zal worden. Met Jan kan dat ook niet missen! Schrijf je dus in!


Meer informatie en inschrijven

Succesvol studeren

13 november 2020 Utrecht De studie

Deze cursus is al volgeboekt.

Verzorgd door André Baars.

Het begeleiden en adviseren van studenten is de belangrijkste taak van de studieadviseur. Maar waar begeleiden we naartoe? Door alle problemen die studenten aandragen wordt soms vergeten dat het uiteindelijk gaat om studeren en studiesucces. Om de student daarbij te helpen is het belangrijk te weten hoe succesvol studeergedrag er precies uitziet. Deze cursus maakt inzichtelijk wat de universiteit van de student verlangt en welke vaardigheden daarmee gemoeid zijn. Het gaat om een persoonlijk leiderschap waarbij de student zelf de regie leert nemen over zijn eigen leerproces. In de cursus wordt concreet uiteengezet hoe sterke en zwakke regie er uitziet en hoe de studieadviseur de student kan ondersteunen daar beter in te worden. Deze cursus is een belangrijke basis voor iedereen die studenten begeleidt.

Meer informatie en inschrijven

Mindset – Het maakt uit wat je denkt

25 november 2020 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Verzorgd door Mirjam Pol

Veel studenten ervaren het onderwijs als een doorlopende IQ-test. Elke toets is een beoordeling van je wat je kunt en niet wat je hebt geleerd en nog te leren hebt. Voor velen is de druk enorm; “als ik een 3 haal voor een toets, dan ben ik ook een 3!”.

In deze cursus wordt de fixed mindset tegenover de growth mindset geplaatst waarbij dit laatste essentieel is voor een gezond leerklimaat. Je komt alles te weten over de opvattingen die studenten kunnen hebben over hun eigen leervermogen en wat gezonde opvattingen hierover zijn. Deze cursus is een essentiële mindset voor elke studieadviseur.

Meer informatie en inschrijven