Cursusaanbod

Cursusprogramma 2022

Hieronder kan je meer informatie over de cursussen terugvinden, als ook de mogelijkheid om je hiervoor in te schrijven. Mocht je vragen hebben over de cursussen, dan kan je altijd mailen naar cursussen@lvsa.nl.

Vanuit de overheid is aangegeven dat er in de horecabranche een CoronaToegangsBewijs (= CTB) geldt. Dat betekent voor jou als cursist dat je bij "In de Driehoek" een coronatoegangsbewijs moet kunnen tonen en dat daar ook op gecontroleerd wordt.

Dit bewijs krijg je met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Neem dus altijd je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee alsmede je legitimatiebewijs wanneer je een cursus volgt. Mocht je vragen hebben rondom de CoronaCheck-app, dan verwijzen we je naar CoronaCheck.nl

Oplossingsgerichte gesprekstechnieken, algemeen

1 februari 2022 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Tijdens de workshop kun je kennismaken met een aantal oplossingsgerichte technieken. De workshop is gericht op ervaren. Deze benadering laat u anders kijken naar uw studenten en hun vragen.

Meer informatie en inschrijven

Adviesvaardigheden

3 februari 2022 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Hoe geef je de student wat hij nodig heeft, namelijk degelijke advies en begeleiding? In deze cursus wordt je van A tot Z meegenomen in het vak van adviseren. Je krijgt een heldere structuur en degelijke theoretische basis om mee te werken. Je leert advies geven met een grote “A”!

Meer informatie en inschrijven

Provocatief coachen

17 februari 2022 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Humor, warmte en uitdaging vormen de basishouding. Je zegt wat je denkt maar doet daar een flinke schep bovenop. Je ontregelt en doorbreekt vaste patronen. De student zal deze manier van begeleiden als bijzonder inspirerend ervaren.

De studenten ontwikkelen een onderzoekende houding en nemen meer verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces.

Meer informatie en inschrijven

Turbo Tweedaagse

8 maart 2022 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Velen van ons hebben het meegemaakt. De “inwerking” voor de functie bestond uit; hier is je kamer, daar is de pc en de eerste student staat buiten. Dit terwijl er veel komt kijken bij studieadviseurschap en het dus een behoorlijke tijd kan duren voordat je alles een beetje door hebt. Deze turbo tweedaagse is bedoeld om daarbij te helpen.

Meer informatie en inschrijven

Eerstejaarsproblematiek

18 maart 2022 Utrecht De psyche

De overgang van middelbare school naar universiteit is lang niet voor iedereen even soepel. Soms is er sprake van gewenningsproblemen die met de tijd zullen verdwijnen maar soms is er sprake van problemen die niet zomaar zullen verdwijnen. Deze cursus laat op een heldere manier zien waar eerstejaars studenten tegen aan kunnen lopen, wanneer je ze kunt geruststellen en wanneer aanvullende begeleiding verstandig is.

Meer informatie en inschrijven

Begeleiden van studeren met AD(H)D

10 mei 2022

In het onderwijs wordt men veel geconfronteerd met de diagnose ADD. De meningen zijn verdeeld over wat de diagnose precies betekent maar de impact op student en opleiding is ontegenzeggelijk. Hoe kunnen deze studenten zich het beste verhouden tot hun “aandoening”? Hoe kun je als studieadviseur deze studenten ondersteunen?

Van deze cursus is op dit moment nog niet veel informatie beschikbaar. Wordt vervolgd dus.

Meer informatie en inschrijven

Webinars

Webinar Online contact krijgen én houden met studenten
Op dinsdag 23 juni organiseerde de LVSA haar tweede webinar met als thema 'Online contact krijgen en houden met studenten', verzorgd door André Baars vanaf. Je kan hier de slides nog eens rustig bekijken.

Webinar Studentbegeleiding ten tijde van Corona
Op donderdag 23 april organiseerde de LVSA haar eerste webinar met als thema 'Studentbegeleiding ten tijde van Corona' verzorgd door André Baars. Via onderstaande link is het webinar terug te zien. Duur: ongeveer 80 minuten (vanaf 4:10 min)

Studentbegeleiding ten tijde van Corona (via Zoom)
Je kan hier de slides nog eens rustig bekijken