Cursusaanbod

Cursusprogramma 2021

Vanaf vandaag (17 mei 2021) zijn de inschrijvingen geopend voor vijf cursussen die vanaf het najaar worden aangeboden. Hieronder kan je meer informatie over de cursussen terugvinden, als ook de mogelijkheid om je hiervoor in te schrijven. Mocht je vragen hebben over de cursussen, dan kan je altijd mailen naar cursussen@lvsa.nl

Begeleiden van veranderingsprocessen

6 oktober 2021 Begeleiding en gespreksvoering

Verzorgd door Jan van den Broek

Deze cursus wordt ook Adviesvaardigheden 2.0. genoemd en richt zich op het inzetten van je kennis en ervaring als studieadviseur om invloed uit te oefenen op het onderwijs- en begeleidingsbeleid van je opleiding. Het gaat dus over adviesvaardigheden naar de organisatie toe in plaats van naar de student. Deze cursus is voor studieadviseurs die al ervaren zijn en deze ervaring nu willen inzetten om de opleiding te verbeteren.

Meer informatie en inschrijven

Eerstejaarsproblematiek

8 oktober 2021 Utrecht De psyche

De overgang van middelbare school naar universiteit is lang niet voor iedereen even soepel. Soms is er sprake van gewenningsproblemen die met de tijd zullen verdwijnen maar soms is er sprake van problemen die niet zomaar zullen verdwijnen. Deze cursus laat op een heldere manier zien waar eerstejaars studenten tegen aan kunnen lopen, wanneer je ze kunt geruststellen en wanneer aanvullende begeleiding verstandig is.

Meer informatie en inschrijven

Keuzebegeleiding

14 oktober 2021 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Deze cursus is ook een vast onderdeel van ons aanbod en wordt al jaren erg goed beoordeeld. Keuze dilemma’s is een belangrijk onderwerp van deze tijd en lijkt alleen maar toe te nemen. De mogelijkheden lijken eindeloos met alle problemen van dien. De student weet niet wat hij wil of wil juist teveel. Wat is wijsheid? Wil je inzicht krijgen in dit onderwerp zodat je de student goed kan ondersteunen bij zijn keuze uitdagingen?

Meer informatie en inschrijven

Interculturele communicatie

10 november 2021 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

De internationalisering in Nederland is een feit. Grote groepen internationale studenten brengen voor de begeleiding extra uitdaging met zich mee.

Meer informatie en inschrijven

Webinars

Webinar Online contact krijgen én houden met studenten
Op dinsdag 23 juni organiseerde de LVSA haar tweede webinar met als thema 'Online contact krijgen en houden met studenten', verzorgd door André Baars vanaf. Je kan hier de slides nog eens rustig bekijken.

Webinar Studentbegeleiding ten tijde van Corona
Op donderdag 23 april organiseerde de LVSA haar eerste webinar met als thema 'Studentbegeleiding ten tijde van Corona' verzorgd door André Baars. Via onderstaande link is het webinar terug te zien. Duur: ongeveer 80 minuten (vanaf 4:10 min)

Studentbegeleiding ten tijde van Corona (via Zoom)
Je kan hier de slides nog eens rustig bekijken