Archief cursussen

Internationale studenten

Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Meer informatie en inschrijven

Heftige emoties en lastig gedrag, hoe ga je ermee om?

28 september 2016 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Steeds vaker voeren studieadviseurs gesprekken met studenten over beladen onderwerpen. In die gesprekken kunnen de emoties hoog oplopen. De emoties van die studenten kunnen ook de studieadviseur raken. In deze cursus leer je theorie en technieken om die gesprekken met meer vertrouwen te voeren en om lastige gesprekken om te buigen.  

Meer informatie en inschrijven

NLP

24 november 2016 Utrecht De psyche

In deze cursus leer je op actieve wijze een aantal NLP-technieken waardoor je dit onbewuste gedrag bewust kunt maken, en daardoor kunt veranderen. Over dromen, doelen en krachtgevende overtuigingen, zowel bij jezelf als bij de ander.

Meer informatie en inschrijven

Keuzebegeleiding, algemeen

22 november 2018 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Een deel van de vragen van studenten die op je spreekuur komen gaan over keuzes maken. Soms volstaat het geven van informatie als begeleiding, soms een advies, maar er zijn ook studenten die daarmee niet geholpen lijken te zijn. Het is soms het kiezen zelf wat lastig voor ze is. Het begeleiden van deze studenten kan veel tijd kosten en soms ook frustrerend zijn.

In deze training wordt aandacht besteed aan het herkennen van verschillende soorten keuzes en achterliggende problematiek.

Meer informatie en inschrijven

Eerstejaarsproblematiek

15 februari 2019 Utrecht De psyche

Aan het begin van het eerste studiejaar willen we zo snel mogelijk weten of een student op z'n plek zit bij de opleiding. Vaak zijn de eerste toetsresultaten het moment waarop dit blijkt. Bij slechte resultaten kunnen er echte diverse oorzaken zijn. Deze cursus geeft inzicht in de veel voorkomende probleemgebieden en leert je daarover het gesprek met studenten aan te gaan. 

Meer informatie en inschrijven