Online Masterclass Succesvol studeren

12 mei 2021

Begeleiding en gespreksvoering, De studie, Visie en organisatie

André Baars, Onderwijspsycholoog

€ 95 (€ 150 voor niet leden)

Zoom 13.30u - 17.00u, ,

De student helpen om de regie te leren nemen over het eigen leerproces in moeilijke tijden (Pandemie).

Schrijf je nu in

Cursusinformatie

De essentie van succesvol studeren is dat de student regie weet te nemen over zijn eigen leerproces. Dit vereist het vermogen van de student om de eigen tijd, activiteiten en zichzelf te managen. Alle drie onderwerpen worden behoorlijk uitgedaagd tijdens de pandemie waar lockdown, isolatie en online lessen centraal staan. Nagenoeg iedereen is het erover eens dat we ook na de pandemie niet meer terug zullen gaan naar vroeger. Afstandonderwijs en begeleiding zal een deel blijven uitmaken van de dagelijkse werkelijkheid van student, docent en begeleider. Welke impact zal dat hebben op de regie van de student? Waar moeten wij als docenten en begeleider op letten en waakzaam voor zijn? Welke organisatorische en begeleidingskeuzes kunnen gemaakt worden om de student te ondersteunen?

Doelgroep

Studieadviseurs die eerder de cursus Begeleiden in succesvol Studeren hebben gevolgd.

Doelstelling

Verdieping en verbreding van de antwoorden op de vraag "Hoe begeleid je studenten om de regie te nemen over hun eigen leerproces?"

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Regie ten tijde van Corona. Welke invloed heeft de pandemie op het vermogen succesvol te studeren?
  • Regie en speciale doelgroepen. Welke problemen met regie hebben perfectionisten? Uitstellers? Studenten met ADD of ASS diagnose?
  • Regie in de onderwijsorganisatie. Hoe kun je de ontwikkeling van regie stimuleren binnen het onderwijs (bijvoorbeeld in het mentoraat)?

Resultaat

Werkwijze

Concrete casussen van studieadviseurs worden behandeld, aanvullende theorieën worden besproken en praktische implicaties worden behandeld.

Literatuur

Hieronder vind je een opsomming van relevante lectuur uit onze literatuurlijst. Heb je zelf een suggestie voor een interessant boek, tijdschrift of artikel over dit onderwerp? Laat het ons weten!


Geen literatuur beschikbaar

Start inschrijving:
30 maart 2021

Einde inschrijving:
11 mei 2021

Annulering mogelijk tot:

12 mei 2021

€ 95 (€ 150 voor niet leden)

Schrijf je nu in