Succesvol begeleiden van studenten met een AD(H)D diagnose

28 mei 2024 en 18 juni 2024 (2 daagse cursus)

Begeleiding en gespreksvoering, De psyche, De studie

Elke Schrijen, Loopbaancoach, trainer en ADHD coach

€ 380 (€ 610 voor niet leden)

In de Driehoek, Willemplantsoen 1c, Utrecht

Studenten met AD (H)D ervaren vaak problemen met studeren. Ze vragen zich bijvoorbeeld af hoe ze overzicht kunnen houden over hun studietaak en hoe ze een studieritme kunnen vinden wat bij hen past. Daarbij is de combinatie van studeren, werk, vrije tijd en dagelijkse activiteiten voor hen best wel een uitdaging. Studenten met AD(H)D hebben daarom vaak stress over de manier waarop ze studeren en zorgen over hun toekomstige plek op de arbeidsmarkt. Hoe kan je als studieadviseur of studentbegeleider deze studenten succesvol begeleiden?

Over de cursusleider(s)

Elke Schrijen is loopbaancoach en studietrainer. Daarnaast is zij opgeleid als ADHD-coach. Ze werkt deeltijd bij de Radboud Universiteit en verzorgt daarnaast als zelfstandig ondernemer trainingen en individuele coaching voor organisaties en particulieren op gebied van zelfmanagement en specialistische loopbaanvraagstukken.

Deze cursus is vol. In het najaar wordt deze opnieuw aangeboden.

Cursusinformatie

Studenten met AD(H)D geven vaak aan dat het behoorlijk puzzelen is om een passende manier van studeren te vinden in het Hoger Onderwijs. De manier waarop we ons onderwijssysteem hebben ingericht doet vaak een beroep op vaardigheden die voor studenten met AD (H)D niet vanzelfsprekend zijn. Het maken van een planning en je daaraan houden is voor velen van hen iets wat veel stress oplevert. En met een vol hoofd wordt het lastig studeren. Hoe kun je als studieadviseur of studentbegeleider deze studenten goed begeleiden? In deze training krijg je kennis over AD (H)D en gaan we aan de slag met methoden die hen helpen te ontdekken wat wel werkt voor hen in studie en toekomst.

Doelgroep

Studieadviseurs en studentbegeleiders met enige ervaring.

Doelstelling

* Begeleiders kennis en handvatten geven om studenten met AD(H)D te laten ontdekken op welke manier zij effectiever en efficiënter kunnen studeren.

* Begeleiders kennis en inzicht geven op welke manier ze stressklachten kunnen verminderen bij studenten met AD (H)D met als doel een positiever beeld over studie en toekomst.

* Begeleiders door middel van oefeningen ervaring op laten doen met de methoden die zij kunnen inzetten in deze begeleiding.

Inhoud

In deze training krijg je kennis over AD (H)D en gaan we aan de slag met methoden die hen helpen te ontdekken wat wel werkt voor hen in studie en toekomst.

Resultaat

Werkwijze

In de cursus zal theorie, praktijk en oefeningen elkaar afwisselen.

Literatuur

Hieronder vind je een opsomming van relevante lectuur uit onze literatuurlijst. Heb je zelf een suggestie voor een interessant boek, tijdschrift of artikel over dit onderwerp? Laat het ons weten!


Geen literatuur beschikbaar

Start inschrijving:
19 oktober 2023

Einde inschrijving:
21 mei 2024

Annulering mogelijk tot:

28 mei 2024 en 18 juni 2024 (2 daagse cursus)

€ 380 (€ 610 voor niet leden)