Nieuwe media

Als studieadviseur kan je op verschillende websites bruikbare informatie vinden. De websites op deze pagina worden regelmatig door studieadviseurs geraadpleegd.

Studieplaza Open Universiteit
De Open Universiteit biedt via studieplaza verschillende studietips aan. Ook organiseren zij workshops die toegankelijk zijn voor niet-OU-studenten.

113 Zelfmoordpreventie
Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Behalve dienstverlening aan mensen met suïcidale gedachten is er ook een ruim aanbod trainingen en hulpmiddelen voor professionals beschikbaar. Hier lichten wij graag het aanbod voor de sector onderwijs uit. Gedachten aan zelfmoord bespreekbaar maken kun je doen met de Gesprekskaart onderwijs


edX
edX is een verzamelpagina voor online cursussen en MOOC's. Je kunt jezelf op afstand bijscholen.

Studietips Universiteit Leiden
De studentpsychologen van de Universiteit Leiden hebben een uitgebreide pagina samengesteld met studietips.

NACADA
Op de website van NACADA resources vind je naast nieuwsbrieven en een winkel verschillende artikelen in het Clearinghouse.

Universiteit Leuven
De Dienst Studieadvies van de Universiteit Leuven heeft een pagina samengesteld met tips voor de ondersteuning van het studieproces.

Blog André Baars
André Baars, coördinator cursussen, houdt een blog en website bij over zijn visie op leren en begeleiden in het onderwijs.

Blog Herman van den Bosch
Op zijn website Betrokken Wetenschap schrijft en filosofeert Herman van den Bosch onder andere over vernieuwing in het onderwijs.

Landelijke Studenten Vakbond
Op haar website heeft de LSVB een veel praktische informatie voor studenten.

Films die voor meer feeling met autisme kunnen zorgen:

eFaqt

In de online study-tool worden wetenschappelijk onderzochte technieken gecombineerd, waarmee studenten op een gestructureerde manier hun samenvatting opzetten.

Khan Academy

Khan Academy is een non-profitorganisatie die leerplatform vrij ter beschikking stelt op het internet.